søndag 16. august 2009

Blåbærmuffins

Jepp, litt av bæra har fått nytt liv som muffins. Deilige, grove blåbærmuffins som vi nesten kan late som er sunne sidan dei har så masse grovt mjøl og berre halv sukkermengd. Silikonformer er heilt genialt, må kjøpe ein pakke til - sidan 12 former er litt i minste laget (burde hatt dobbelt så mange, men greit å bli kvitt papirformene uansett)



Grove blåbærmuffins

2,5dl skumma mjølk
1/2dl matolje
1 egg

1dl kveitemjøl
1,5dl grovt mjøl (vi brukte sammalt kveite, einaste vi hadde i hus)
1dl havregryn
1dl sukker
2ts bakepulver

Rør saman det våte og det tørre kvar for seg, bland så og rør lett (veldig viktig å berre røre bittelitt, viss ikkje blir ikkje muffinsane luftige) Ha i ein god slump blåbær (Ada helte oppi sikkert 250 gram, det var litt i overkant *hehe*)
Steikast på 210 grader, midt i omnen, i ca 18 min


2 kommentarer:

Anonym sa...

hei!
Skal prøve denne oppskriften snart.. Men varmer du melken først?

Benedicte Madsen sa...

Heisann :) Disse muffinsene er veldig gode, moren min har laget disse mange ganger. Hun har til og med gitt oppskriften til en venninne.